Franklin’s Classic BBQ Sauce

Ingredienten: Ketchup 1 3/4 cup Water 1/2 cup + 2 tbsp Apple Cider Vinaigre 1/4 cup + 1 tbsp Witte azijn 1/4 cup + 1 tbsp Bruine suiker 1/4 tbsp Worcestershire sauce 2 tbsp Zwarte peper 1 1/2 tsp Kosher zout 1 1/2 tsp Chilipoeder 1 tbsp Komijn 1 tbsp Citroen 1 st Bereidingswijze: Doe […] Read More

Franklin’s Texas Style BBQ Sauce

Ingredienten: Boter 225 gr Ketchup 1 1/2 cup Apple Cider Vinaigrette 1/2 cup Gesnipperd ui 1 st Lichtbruine suiker 1 tsp Zwarte peper 1 tsp Kosher zout 1 tsp Chilipoeder 1 tsp Knoflookpoeder (granulated) 1 tsp Citroen 1 st Bereidingswijze: Smelt de boter zonder deze te bruinen. Voeg de ui toe en fruit goed aan […] Read More

Chocolat Chip Cookies

Ingredienten: Zeeuwse bloem 200 gr Suiker 68 gr Lichtbruine basterdsuiker 135 gr Boter 110 gr Eieren 1 st Vanille extract 5 ml Backingsoda 1 tsp Chocolat chips 100 gr Bereidingswijze: Klop de boter met de suiker tot het glad en romig is. Voeg het ei toe. Daarna de vanille. Voeg bloem en backingsoda toe en […] Read More

Atjar Tjampoer

Ingredienten: Witte kool 500 gr Wortel 100 gr Rode paprika 50 gr Azijn 400 ml Water 200 ml Suiker 150 gr Kurkuma 2 tl Bereidingswijze: Snijd de witte kool héél dun. Kant en klare gesneden witte kool is hiervoor niet geschikt. Schrap de worteltjes schoon en snijd deze en julienne. Snijd de paprika net als […] Read More

Brownies

Ingredienten: Zeeuwse bloem 125 gr Suiker 330 gr Roomboter 225 gr Chocolate, puur 115 gr Ei 3 st Cacaopoeder 20 gr Hazelnoten 100 gr Vanille extract 1 tl Zout snufje Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter met de chocolade au bain marie en laat weer een beetje afkoelen. Klop de […] Read More

Chinese Hot Oil

Ingredienten: Arachide olie 1 1/2 cup Chili, gedroogd & gecrushed 3/4 cup sesamzaad 2 tbsp Knoflook, geperst 4 tenen Zout 1 tsp Chinese peppercorn 2 tbsp Sesamolie 3 el Bereidingswijze: Meng de chili, knoflook, sesamzaadjes en het zout met elkaar en doe dit in een hittebestendige schaal. Zet de arachide olie in een pannetje op […] Read More

Magic Dust

Ingredienten: Paprikapoeder 1/2 cup Zout 1/4 cup Suiker 1/4 cup Chilipoeder 1/4 cup Komijnpoeder (Djinten) 1/4 cup Knoflook, granulated 1/4 cup Zwarte peper 2 tbsp Cayennepeper 2 tbsp Mosterdpoeder 2 tbsp Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een potje. Opmerking: Heerlijk alle soorten vlees en vis. Read More

Gerookte zalm (warm)

Ingredienten: Zalm Zout Water Beuken rooksnippers Eventueel eiken rookmot Voorbereiding: Maak een zoutoplossing van het zout en water volgens de tabel. die te vinden is onder “Algemeen Roken”. Leg de zalm hier in en laat ze de voorgeschreven tijd in de oplossing liggen. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn. En roer ze regelmatig om. […] Read More

Gerookte Makreel

Ingredienten: Makreel Zout Water Beuken rooksnippers Eventueel eiken rookmot Voorbereiding: Maak een zoutoplossing van het zout en water volgens de tabel. die te vinden is onder “Algemeen Roken”. Leg de makreel hier in en laat ze de voorgeschreven tijd in de oplossing liggen. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn. En roer ze regelmatig om. […] Read More

Kruidkoek

Ingredienten: Eieren2 st Tarwevolkorenmeel 500 gr Bruine basterdsuiker 350 gr Kaneel 1 el Koek- of speculaaskruiden 1 el Nootmuskaat, gemalen 1/2 el Bakpoeder 7 gr Zout Snufje Melk, warm 500 ml Bereidingswijze: Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg de warme melk toe. Met een garde of mixer tot een glad beslag roeren. Doe […] Read More