Pizzadeeg Next Level

Ingredienten Poolish: Bloem, tipo 00 300 gr Water, kamer temperatuur 300 gr Gist 5 gr Honing 5 gr Ingredienten Deeg: Bloem, tipo 00 1250 gr Water, kamer temperatuur 650 gr Zout 40 gr Poolish Bereiding Poolish:Doe het water, de gist en de honing in een bak en los alles goed op. Voeg de bloem toe en […] Read More

Libanees Brood

Ingredienten: Bloem 500 gr Gist 7 gr Zout 10 gr Suiker 20 gr Water 310 gr Bereiding:Pak een kom en doe het water, de bloem, de suiker, het zout en de gedroogde gist erin. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en laat het deeg afgedekt […] Read More

Melkbrood

Ingredienten: Bloem 600 gr Gist 8 gr Zout 12 gr Zonnebloemolie 35 gr Suiker 15 gr Volle Melk 160 gr Water 150 gr Ei 1 st Bereiding deeg:Verwarm het water en de melk tot lauwwarm. Doe de bloem, gist en suiker in de kom van de standmixer. Voeg de olie, het ei en het water/melkmengsel […] Read More

Friet kruiden

Ingredienten: Paprikapoeder 1/2 cup Zout 1/4 cup Knoflookpoeder 1/4 cup Uienpoeder 1/4 cup Zwarte Peper 1 tbs Cayenne Peper 1 tsp Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een potje. Opmerking: Strooi naar believen over vers gebakken friet. Read More

Nasi kruiden

Ingredienten: Zout 2 tbs Knoflookpoeder 1 tbs Laos 1 tbs Gemberpoeder 1 tsp Chilipoeder 1 tsp Djinten (Gemalen Komijn) 1 tsp Ketoembar (Korianderpoeder) 1 tsp Sereh poeder (Citroengras) 1 tsp Kurkuma (gemalen geelwortel) 1 tsp Kaneelpoeder 1/2 tsp Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een potje. Opmerking: Ook lekker als kruidenmix voor […] Read More

Sambal Henk

Ingredienten: Sambal Oelek 425 gr Bruine suiker 1 el Knoflook 1 bol Ui 1 st Rode peper 2 st Tomatenpuree 1 blikje Olie 4 el Water 250 ml Bereidingswijze: Snipper de ui. Snijd de knoflook en de pepers in kleine stukjes. Doe de olie in de pan en fruit de knoflook en de pepers goed […] Read More

Mokka extract van Henk

Ingredienten: Sterke koffie 4 kopjes Bruine suiker 250 gr Bereidingswijze: Roer de bruine suiker en de koffie door elkaar in een pannetje. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje inkoken tot hij licht stroperig is. Niet te lang doorkoken want dan wordt hij kei hard als hij koud is. Laat het mengsel […] Read More

Mokka extract van Cees

Ingredienten: Espresso koffie, warm 1 kopje Bruine suiker 100 gr Nescafé oploskoffie 1 el Bereidingswijze: Roer de bruine suiker en de Nescafé door de warme espresso. Roer net zo lang tot alles is opgelost. Laat het mengsel goed afkoelen. Opmerking: Bewaar het extract in de koelkast. Read More

Bananenbrood

Ingredienten: Bloem 200 gr Bakpoeder 2 tsp Zout 7 gr Boter 25 gr Suiker 150 gr Melk 2 tbs Kaneel 1 tsp Gember 1/4 tsp Overrijpe banaan 4 st Ei 2 st Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter en laat afkoelen. Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Meng alle natte […] Read More

Heerlijk Witbrood

Ingredienten: Bloem 500 gr Lauw Water 300 ml Zout 12 gr Gist 8 gr Suiker 1 tsp Zachte boter 20 gr Bereidingswijze: Kneed van alle ingredienten een soepel deeg. Laat het afgedekt 60 minuten rijzen. Vervolgens op een werkblad storten en met de vingers de lucht eruit drukken. Moet ongeveer 2 cm dik blijven. Rol […] Read More