Atjar Tjampoer

Ingredienten: Witte kool 500 gr Wortel 100 gr Rode paprika 50 gr Azijn 400 ml Water 200 ml Suiker 150 gr Kurkuma 2 tl Bereidingswijze: Snijd de witte kool héél dun. Kant en klare gesneden witte kool is hiervoor niet geschikt. Schrap de worteltjes schoon en snijd deze en julienne. Snijd de paprika net als […] Read More

Brownies

Ingredienten: Zeeuwse bloem 125 gr Suiker 330 gr Roomboter 225 gr Chocolate, puur 115 gr Ei 3 st Cacaopoeder 20 gr Hazelnoten 100 gr Vanille extract 1 tl Zout snufje Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter met de chocolade au bain marie en laat weer een beetje afkoelen. Klop de […] Read More

Chinese Hot Oil

Ingredienten: Arachide olie 1 1/2 cup Chili, gedroogd & gecrushed 3/4 cup sesamzaad 2 tbsp Knoflook, geperst 4 tenen Zout 1 tsp Chinese peppercorn 2 tbsp Sesamolie 3 el Bereidingswijze: Meng de chili, knoflook, sesamzaadjes en het zout met elkaar en doe dit in een hittebestendige schaal. Zet de arachide olie in een pannetje op […] Read More

Magic Dust

Ingredienten: Paprikapoeder 1/2 cup Zout 1/4 cup Suiker 1/4 cup Chilipoeder 1/4 cup Komijnpoeder (Djinten) 1/4 cup Knoflook, granulated 1/4 cup Zwarte peper 2 tbsp Cayennepeper 2 tbsp Mosterdpoeder 2 tbsp Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een potje. Opmerking: Heerlijk alle soorten vlees en vis. Read More

Gerookte zalm (warm)

Ingredienten: Zalm Zout Water Beuken rooksnippers Eventueel eiken rookmot Voorbereiding: Maak een zoutoplossing van het zout en water volgens de tabel. die te vinden is onder “Algemeen Roken”. Leg de zalm hier in en laat ze de voorgeschreven tijd in de oplossing liggen. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn. En roer ze regelmatig om. […] Read More

Gerookte Makreel

Ingredienten: Makreel Zout Water Beuken rooksnippers Eventueel eiken rookmot Voorbereiding: Maak een zoutoplossing van het zout en water volgens de tabel. die te vinden is onder “Algemeen Roken”. Leg de makreel hier in en laat ze de voorgeschreven tijd in de oplossing liggen. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn. En roer ze regelmatig om. […] Read More

Kruidkoek

Ingredienten: Eieren2 st Tarwevolkorenmeel 500 gr Bruine basterdsuiker 350 gr Kaneel 1 el Koek- of speculaaskruiden 1 el Nootmuskaat, gemalen 1/2 el Bakpoeder 7 gr Zout Snufje Melk, warm 500 ml Bereidingswijze: Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg de warme melk toe. Met een garde of mixer tot een glad beslag roeren. Doe […] Read More

Mexicaanse Mole rub

Ingredienten: Water 1 tbsp Instant expresso poeder 1 tsp Paprikapoeder, gerookt 2 tsp Cacao 1 tsp Komijnpoeder (Djinten) 1 tsp Zout 1/4 tsp Olijfolie 1 tsp Bereidingswijze: Meng het water met de koffie en roer tot de koffie is opgelost. Roer daarna alle overige ingrediënten erdoor. Wrijf het vlees in met de rub en laat […] Read More

Bruine suiker rub

Ingredienten: Bruine basterdsuiker 1/2 cup Paprika 1/3 cup Cayennepeper 1/3 cup Zwarte peper 1/3 cup Zout 1/3 cup Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een potje. Opmerking: Heerlijk voor op de brisket. Read More

Southwestern Cinnamon Rub

Ingredienten: Komijnzaad 1 1/2 tsp Bruine basterdsuiker 1 tbsp Kaneel 1 1/2 tsp Oregano 1 tsp Paprikapoeder 1 tsp Knoflookpoeder 1/2 tsp Zeezout 1/2 tsp Cayennepeper 1/4 tsp Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een potje. Wrijf het vlees in met de rub en laat deze afgedekt in de koeling 2-4 uur […] Read More