Kruidige Kipsalade

Ingredienten:

Kipfilet 1 st
Ijsbergsla 1 krop
Champignons 100 gr
Pecannoten 50 gr
Sinaasappel 2 st
Olie 2 el
Verse Tijm 3/4 tl
Zout 1 tl
Zwarte peper 1/2 tl
Cayennepeper 1/2 tl

Bereidingswijze:

Kook de champignons en snijd ze in plakken. Snijd de kip in reepjes.
Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de partjes eruit.
Meng in een kom alle kruiden en schep de kipreepjes erdoor. Verhit
de olie in een pan en bak de reepjes kip mooi bruin. Laat de kip op
keukenpapier uitlekken en laat ze afkoelen. Was de sla laat uitlekken
in een vergiet. Doe de sla in een schaal en meng met de champignons,
de noten, sinaasappel en de kip. Serveer met een dressing.

Opmerking:

In plaats van sinaasappel kan je ook 1 blikje manderijn gebruiken.
Ook kan je i.p.v. ijsbergsla gemengde sla gebruiken.