Koude Jambalaya Salade

Ingredienten:

Gekookte Kip, garnalen en Krab 750 gr
Groene Paprika 1 st
Tomaten 2 st
Bleekselderij 2 stengels
Rijst 200 gr
Bosui 3 st
Uien 1 st
Gekookte ham 100 gr
Knoflook 1 teen
Citroensap 1 el
Wijnazijn 1 el
Olijfolie 2 el
Zout 1 tl
Cayennepeper 1/4 tl
Laurierblaadje 1 st
Boter 1 el
Tabasco enkele druppels

Bereidingswijze:
Snipper de ui, bosui en de knoflook. Snijd de ham in blokjes. Snijd de bleekselderij
en de paprika in stukjes. Verwijder het zaad van de tomaat en snij deze in stukjes.
Smelt de boter in een braadpan en fruit de uien en knoflook glazig. Voeg de ham,
kruiden en 4,5 dl water toe en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en breng
wederom aan de kook. Draai de vlam nu heel laag en dek de pan af. Kook de rijst
circa 20 minuten totdat het water is geabsorbeerd en de bovenkant van de rijst
stoomgaatjes vertoont. Haal hem dan van het vuur.
Schep de rijst met een vork om, dek hem weer af en laat de pan zo’n
5 tot 10 minuten staan. Laat de rijst afkoelen en verwijder het laurierblaadje.
Meng de rijst in een grote schaal met de olijfolie, azijn en citroensap.
Proef en breng op smaak met tabascosaus. Meng de rest van de ingredienten er door.

Opmerking:

De kip, garnalen en krab kan je in elke willekeurige combinatie gebruiken.