Tomatensoep

Ingredienten:

Gehakt h.o.h. 250 gr
Tomatenpuree 1 blikje
Tomatensoep 1 zakje
Vermicelli 2 strengen
Gesnipperd ui 1 st
Bouillon blokjes Naar Smaak
Zout Naar Smaak
Peper Naar Smaak

Bereidingswijze:

Doe het gehakt in een mengkom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Draai van het gehakt kleine soepballetjes. Vul de soeppan voor 3/4 deel met water. Zet dit op een hoog vuur. Doe het zakje tomatensoep bij het water, als het koud is of als het kookt (volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer dit met een garde goed door. Voeg de ui toe en roer alles goed door. Als de soep kookt zet je het vuur laag. Doe voorzichtig de gehaktballetjes in de soep en roer af en toe voorzichtig met een houten lepel tot de soepballetjes allemaal drijven. Voeg dan de strengen vermicelli toe. Breek deze eerst in je hand in stukken. Blijf regelmatig roeren tot de vermicelli gaar is. Breng de soep dan op smaak met bouillonblokjes, peper en zout.

Opmerking:

Tomatensoep zoals mijn moeder hem altijd maakte.