Tzatziki

Ingredienten:

Griekse Yoghurt 2 bakjes
Komkommer 1/2 st
Knoflook 4 kleine tenen
Citroen 1/2 st
Olijfolie 1 el
Olie 2 el
Zout 1 tl
Zwarte peper 1/2 tl

Bereidingswijze:
Schil de halve komkommer. Verwijder de pitjes en rasp hem boven een zeef.
Doe hier een plastic folie over en zet er een emmertje met water in.
Dit om druk uit te oefenen, zodat het vocht uit de komkommer verdwijnt.
Doe de yoghurt in een mengkom. Pers de knoflook boven de mengkom.
Knijp de halve citroen met de hand boven de mengkom uit,
zodat een flinke spriets citroensap in de mengkom terecht komt.
Doe de uitgelekte komkommer en de eetlepel olijfolie in de mengkom.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed door.
Serveer met stokbrood.

Opmerking:
Ook lekker als saus bij gegrild vlees.