Macaroni Salade

Ingredienten:

Macaroni, spirelli’s 100 gr
Oude kaas, in plakken 100 gr
Tomaat 2 st
PijpUi 1 st
Paprika 1/2 st
Manderijn uit blik 1 blikje
Mayonaise 5 el
Olijfolie 2 el
Zout en peper Naar smaak
Knoflookpoeder Naar smaak

Bereidingswijze:
Snijd de kaasplakken doormidden en dan in dunne reepjes (en jullienne).
Snijd de tomaten doormidden en haal het zaad er met een lepel uit.
Snijd ook deze in reepjes. Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken en afkoelen
in een (ijzeren) bolzeef. Snijd de paprika in blokjes en de pijpui in stukjes.
Kook de macaroni af en laat ook deze afkoelen. Meng alles samen met de uitgelekte manderijn.
Maak van de mayonaise, olijfolie en wat manderijnsap (of water) een dressing en maak deze
op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Meng deze door de salade.

Opmerking:
Eventueel met stokbrood of toast serveren.
I.p.v. knoflookpoeder kan je ook verse knoflook gebruiken.
Dat is uiteraard nog lekkerder. De salade kan ook prima als bijgerecht worden geserveerd.