Zuurkoolschotel

Ingredienten:

Zuurkool 1 pak
Gehakt 500 gr
Aardappelen, geschild 500 gr
Magere ontbijtspek 150 gr
Ananas Klein blikje
Geraspte kaas 100 gr
Zout en peper Naar smaak

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van.
Bak de gehakt in kruimels met wat zout en peper.
Bak de spekjes uit en voeg dan de zuurkool toe.
Vet een ovenschool in en bestuif hem met paneermeel.
doe er de helft van de puree in. Hierop de helft van de
gehakt. Daarbovenop de helft van de zuurkool. Herhaal dit
met de overgebleven puree, gehakt en zuurkool. Verdeel hier
bovenop de halve schijven ananas. Bestrooi met de geraspte kaas
en bak de schotel ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden C.

Opmerking:
Heerlijk op authentieke duitse manier.
Heb je wat minder tijd dan kun je de puree ook met een pakje maken.
Wel een stuk minder lekker.