Spinazietaart

Ingredienten:

Spinazie (diepvries) 1 kg
Boter 95 gr
Uien 185 gr
Knoflook 4 tenen
Bloem 30 gr
Koffieroom 4,5 kopje
Eieren 8 st
Zout 2 kl
Nootmuskaat 2 kl
Witte Peper 1 1/2 kl
Geraspte Kaas

Bereidingswijze:
Doe de boter in een pan en fruit hier lichtjes de gesnipperde ui
en de geperste knoflook. Fruit dan de spinazie mee. Doe hier de gezeefde
bloem bij en gaar het even door. Doe de koffieroom erbij en roer alles goed door.
Klop de eieren met de nootmuskaat, zout en peper los en roer dit van het vuur
af door de spinazie. Vet een springvorm in met boter en bestuif hem met
paneermeel. Stort het spinaziemengsel in de vorm en bestrooi hem met de kaas.
Bak de taart af gedurende 40 minuten in een oven van 180-200 graden Celcius.

Opmerking:
Deze taart is een heerlijk vegetarisch gerecht en een
prima alternatief als je eens geen vlees wilt eten.