Kipperijst

Ingredienten:

Kipfilet (gaar) 500 gr
Uien 1 st
Champignons 200 gr
Rijst 300 gr
Bosuitjes 5 st
Kippebouillon 7 dl
Selderij (fijngehakt) 2 el
Olie 2 el
Zout 2 tl
Zwarte peper 1/2 tl
Paprikapoeder 2 tl
Tijm 2 tl

Bereidingswijze:
Snipper de ui en de bosui. Snijd de kip in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olie in een koekepan. Bak de ui en champignons tot de ui glazig is.
Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee tot hij lichtbruin is.
Breng intussen in een steelpan de bouillon, kruiden en selderij aan de kook.
Doe het rijstmengsel en de bouillon in een ingevette ovenschaal en roer de bosui
en het vlees er door heen. Dek de schaal af en bak ongeveer 60 minuten in een oven van
175 graden celcius tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.

Opmerking:
Roer af en toe tijdens het bakken in de oven om aanbranden te voorkomen.
Het eigenlijke recept is met eend en eendebouillon.