Gevulde Paprika

Ingredienten:

Paprika’s 3 st.
Gehakt h.o.h. 500 gr.
Uien (gesnipperd) 1 st
Ei 1 st
Bouillonblokje 1/2 st.
Paneermeel Naar Smaak
Zout en Peper Naar Smaak

Bereidingswijze:
Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Bestrooi de binnenkanten van de paprika’s met zout.
Meng het gehakt met Peper, zout en het gesnipperd ui. Voeg
het ei en de paneermeel toe, en zorg ervoor dat het mengsel goed
smeuig word. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en leg
ze in een ovenvaste schaal. Doe een klein laagje water (1 – 2 cm)
in de ovenschaal en verkruimel het bouillonblok in het water.
Zet in een voorverwarmde oven van 160-180 graden. Laat in ongeveer
50-60 minuten gaar worden. Word de bovenkant te snel bruin temper de oven.

Opmerking:
Ook heel goed met vleestomaten te doen. Snij ze niet
doormidden, maar snij een kapje van de bovenkant.
Hol de tomaat uit. De rest hetzelfde als bij de paprika.