Churros

Ingredienten:

Boter 150 gr
Bloem 150 gr
Eieren 3 st
Eidooier 1 st
Water 3 dl
Kaneel 1 el
Schil van sinaasappel 1 st
Olie Om te frituren

Bereidingswijze:
Snij de boter in blokjes en doe ze met het water in een pan en verhit dit
langzaam tot de boter is gesmolten. Breng daarna aan de kook. Zeef de bloem
boven een kom en voeg dit aan het kokende water toe. Haal de pan van het
vuur en klop het bloem door het water tot er een bal ontstaat. Laat iets
afkoelen en klop de eieren, extra dooier en sinaasappelrasp erdoor.
Doe het deeg over in een spuitzak voorzien van een spuitmond met grove
kartel en spuit reepjes van zo’n 10-15 cm lang.
Verhit de olie in een pan tot zo’n 180 graden. Frituur de reepjes deeg tot
ze rondom goudbruin zijn. laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep kaneel en
suiker door elkaar en strooi dit over de koekjes. Direct opdienen.

Opmerking:
In plaats van kaneel/suiker kan je ook geraspte kaas erover strooien.
Ook lekker als je er chocoladesaus bij serveert waar je de churros indoopt.