Oeuf Michel

Ingredienten:

Aardappels, middelgroot 4 st
Ei 1 st
Ui, gesnipperd 1/2 st
Ham, in blokjes 2 a 3 plakken
Knoflookpoeder Naar smaak
Peper Naar smaak
Zout Naar smaak

Bereidingswijze:
Rasp de aardappels en doe dit in een schaal. Doe hier de ui, de ham, het zout, de peper en de knoflookpoeder bij. Meng dit goed door. Doe dit in de boter in een koekepan op een middelhoog vuur en vorm het
tot een mooie ronde koek. Als de onderkant gebakken is draai de koek dan om. Doe het ei op de koek en probeer het binnen de ronding van de koek te houden. Als het ei gestold is draai hem dan nogmaals om en laat hem goed gaar worden.

Opmerking:
Dit is een bekend frans lunchgerecht. Ik weet helaas de echte naam niet. Het is echter wel een
heerlijk gerecht waar je nog volop mee kunt experimenteren. Doe er bijvoorbeeld nog stukjes
paprika en/of tomaat doorheen. Of gebruik spek i.p.v. ham. Of wat je maar lekker vind.