Calas

Ingredienten:

Gekookte rijst 2 kopjes (4,6 dl)
Bloem 200 gr
Eieren 2 st
Suiker 6 el
Vanillesuiker 2 tl
Bakpoeder 2 tl
Nootmuskaat 1/2 tl
Citroenschil, geraspt 1/2 tl
Zout 1/2 tl
Olie
Poedersuiker

Bereidingswijze:
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop met de mixer op de hoogste
snelheid tot een lichtgeel mengsel. Voeg vanillesuiker, nootmuskaat,
citroenschil, zout, bakpoeder en rijst toe. Roer alles goed door elkaar.
Voeg voldoende bloem toe om alles te binden (ongeveer 200 gr). Verhit in een
diepe braadpan of wok ongeveer 7,5 centimeter olie tot 185 graden celcius.
Bak met behulp van een kleine ijsknijper of 2 lepeltjes bolletjes van het
beslag in 4 minuten goudbruin. Draai ze na 2 minuten even om.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.

Opmerking:
Zorg ervoor dat de bolletjes elkaar tijdens het bakken niet raken.
Zorg ervoor dat de olie voor elk baksel weer op temperatuur is.