Balkebrij

Ingredienten:

Water 2 ltr
Vet gerookt spek 250 gr
Boekweitmeel (koopmans) 1 pak
Rommelkruid 25 gr
Anijs blokje 2 st
Maggi blokje (met kruiden) 1 st
Zout en peper Naar Smaak
Kruidnagel, gemalen Naar Smaak

Bereidingswijze:
Breng het water met het rommelkruid, anijsblokjes, de maggi, kruidnagel en het zout aan de kook.
Als het water kookt het vuur laag zetten. Voeg de spekblokjes toe. Roer het bloem er beetje bij
beetje doorheen en blijf goed doorroeren tot de massa goed gaar is (begint te ploffen). Giet de
massa in een vooraf met water omgespoelde schaal of vorm en laat het goed afkoelen. De massa stijft
volledig op als hij loud is en kan dan uit de vorm worden gestort. Dit in mooie plakken snijden
en bakken in een weinig boter.

Opmerking:
Het lekkerst is de balkenbrij als je hem een dag later pas eet.
Erg lekker om zo te eten, maar ook als broodbeleg.