Pruimenwijn

Ingredienten:

Pruimen 3 kg
Suiker 1,5 kg
Gist Genoeg voor 5 ltr wijn
Gistvoedingszout 2 gr
Pecto enzymen 1 gr
Water 5 ltr

Bereidingswijze:
Spoel de pruimen goed af. Verwijder de pitten. Doe de pruimen, het water
en de helft van de gist in een gistingsvat en laat 2 dagen staan.
Na 2 dagen het mengsel zeven. Los de suiker goed op in de most en voeg de rest
van de gist toe. Na een paar uur zal de gisting goed op gang komen.
Giet de most terug in de gistingsfles en voeg het gistvoedingszout toe.
Als de wijn is uitgegist deze bottelen. Na 3 a 4 maanden rijpen is de wijn drinkbaar.

Opmerking:
De Pecto enzymen vergroten de sapopbrengst omdat de enzymen de celstructuur van
de pruim afbreekt. Hoe minder water u gebruikt hoe meer body de wijn krijgt.