Empanada

Ingredienten Deeg:

Bloem 500 gr
Koud Water 160 ml
Boter 200 gr
Ei 1 st
Zout mespuntje

Ingredienten Vulling:

Chorizo 100 gr
Bosuitjes 6 st
Paprika 1 st
Rundvlees, gaar gestoofd 200 gr
Aardappels 2 st
Zout  naar smaak
Peper  naar smaak
Tabasco  naar smaak

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een mooi egaal deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook 2 aardappels. Maak de paprika en de uitjes schoon en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de worst in stukjes. Prak de gare aardappels. Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng het met de andere ingrediënten voor de vulling en breng het op smaak met zout, peper en tabasco.

Rol het deeg uit. Steek er dan cirkels (doorsnede ca. 14 cm) uit. Verdeel de vulling hierover en vouw de cirkels dicht. Leg ze op de bakplaat. Roer het ei los in een kommetje. Bestrijk de empanada’s met ei en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.

Opmerking:
Uiteraard kun je van harte lust met de vulling variëren.