Pita broodjes

Ingredienten polish:

Ingredienten deeg:

Bloem 130 gr
Droge gist 7 gr
Lauw Water (35º) 214 gr
Bloem 240 gr
Zout 12 gr
Olijfolie 1 1/2 tbsp
Poolish

Bereidingswijze Poolish:
Roer de gist en de bloem door het warme water en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
Tot het romig en bobbeling is.

Bereidingswijze Deeg:
Roer de olijfolie, het zout en de bloem door de geactiveerde poolijs en kneed dit tot een soepel deeg (5-6 minuten).
Als het deeg te plakkerig is voeg je nog een klein beetje bloem toe.

Eerste rijs:
Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom, 1 x keren zodat alle kanten bedekt zijn met de olie.
Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur 120 minuten rijzen of totdat het deeg in volume verdubbeld is.

Vormen:
Stort het deeg op een ingevette ondergrond en druk alle lucht eruit. Verdeel het in 8 gelijke stukken.
Rol ieder stuk op tot een klein bolletje en dek ze af.

Tweede rijs:
Laat de bolletjes afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen.

Afbakken:
Verwarm tijdens de tweede rijs de oven voor op 220 ºC. Als je een pizzasteen hebt verwarm deze dan een uur van te voren.
Rol elk bolletje uit tot ongeveer 0,6 cm dik. Bak de pita’s ongeveer 3 minuten aan beide kanten.

Opmerking:
Heerlijk voor bij de shoarma. Je kan ze ook invriezen.