Basisrecept Cake

Ingredienten:

Bloem 250 gr
Boter, zacht  250 gr
Eieren 5 st
Suiker 250 gr
Vanillesuiker  8 gr
Bakpoeder 2,5 tl
Zout  snufje
Citroenrasp naar smaak

Bereidingswijze:
Klop de boter en de suiker luchtig en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker. Zeef de bloem, vanillesuiker met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem, vanillesuiker en bakpoeder toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingrediënten (hier: citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar. Doe het mengsel in een ingevette en bebloemde cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven op 160 graden. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 tot 90 minuten gaar.

Opmerking:
Vrijwel alles kan naar smaak toegevoegd worden, wees alleen spaarzaam met het toevoegen van vocht. Denk eens aan cacao (gemarmde cake), speculaaskruiden, banaan, noten, etc
Voor een fijne cake vervang je de suiker door witte basterdsuiker. I.p.v. Bloem en bakpoeder kan je ook zelfrijzend bakmeel nemen.