Basisrecept Pizzadeeg

Ingredienten:

Bloem 400 gr
Water, lauw 2 dl
Gist 7 gr
Suiker 2 tl
Zout 2 tl
Olijfolie 3 el

Bereidingswijze:
Meng de water (± 35°C), suiker en gist en laat 10 minuten werken. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Roer het watermengsel door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.

Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal. Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven 200°C). Beleg de pizzabodem en bak ongeveer 15 minuten in de hete oven.

Opmerking:
Voeg eventueel kruiden toe aan het deeg zoals bijvoorbeeld peterselie, oregano, knoflookpoeder en uienpoeder.