Madras Currypasta

Ingredienten:

Korianderpoeder 4 el
Komijnpoeder 2 el
Kurkuma 1/2 el
Zwarte peper, gemalen 2 tl
Mosterdzaad 2 tl
Chilipoeder  1 tl
Gember, vers geraspt  2 el
Knoflook, geperst  5 tenen
Zonnebloemolie  2 1/2 el
Citroensap  2 el

Bereidingswijze:
Meng alle droge kruiden door elkaar door ze in een glazen potje te doen. Deksel erop en even goed schudden. Pak een schaaltje en doe daar de knoflook en de gember in. Voeg de droge kruiden toe samen met de olie en het citroensap. Meng alles door elkaar tot een pasta ontstaat. Doe terug in het potje, zolang er altijd een dun laagje olie op staat is deze currypasta lange tijd houdbaar in de koelkast.

Opmerking:
Je kunt er minstens 4 keer Kip Madras mee maken. Deze curry pasta kan echter ook gebruikt worden voor andere curry recepten.