Basisrecept Roomijs

Ingredienten:

Volle Melk 300 ml
Slagroom 900 ml
Eidooiers 8 st
Suiker 230 gr
Vanillesuiker 4 tl
Zout snufje

Bereidingswijze:
Doe 300 ml melk en 300 ml slagroom in een pan en zet deze op een middelhoog vuur tot net niet kookt (goed blijven roeren). Haal dan de pan van het vuur. Doe de eidooiers en de suiker in een mengkom en men alles goed. Doe rustig aan het melk mensen erbij en klop goed door. Doe het mensen in de pan terug en zet op een middelhoog vuur. Onder voortdurend roeren verwarmen tot er belletjes aan de rand belletjes verschijnen en het mengsel stoomt. Het mag NIET koken. Haal de pan van het vuur en roer de vanillesuiker, het zout en de rest van de slagroom erdoor. Als je een smaak wil toevoegen is dit het moment. Laat goed afkoelen en als het volledig is afgekoeld zet het in de koeling tot het door en door koud is (minimaal 8 uur).

Draai het ijsmengsel in de ijsmachine in ongeveer 20 minuten tot ijs. Eventueel in de vriezer harder laten worden.

Opmerking:
Het ijs is ongeveer een week houdbaar in de vriezer. Je kan van dit basisrecept allerhande smaken ijs maken. Bijvoorbeeld walnoten, hazelnoot, pistache, praliné, mokka, karamel, aardbeien, kersen, bananen, chocolade, milky way, snickers, m&m, toble ronde, vereerd rocher, etc. Je eigen fantasie is je beperking.

Wil je stukjes fruit, chocolade, koek, etc toevoegen dan doe je dit het beste 2-5 minuten van het vriesproces.