Pavlova met karamel appeltjes

Ingredienten:

Eiwitten 4 st
Witte Basterdsuiker 200 gr
Maizena 1 el
Slagroom 250 ml
Citroensap 3 el
Appels 4 st
Suiker 50 gr
Boter 50 gr

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije droge kom. Voeg de basterdsuiker toe en klop totdat het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maizena boven de kom invoeg het citroensap toe. Klop alles goed door elkaar. Schep het eiwit in een cirkel van 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova in circa 1 uur gaar. Zet dan de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Haal hem dan uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.

Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe de boter en de suiker in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Als het lichtbruin is voeg de appel toe en laat een paar minuten koken. Haal dan van het vuur en laat het afkoelen. Klop de slagroom met wat suiker (naar smaak) stijf. Verdeel de slagroom op de koude pavlova en schep de appels met een schuimspaan hier bovenop. Doe er zoveel van de karamelsaus overheen als je lekker vind.

Opmerking:
Kan uiteraard ook met ander fruit. Bijvoorbeeld peer of perzik. Je kan zelfs rood fruit gebruiken zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, etc. Deze kan je echter beter niet in de karamel meekoken.