Naanbrood met knoflook

Ingredienten:

Bloem 500 gr
Griekse yoghurt 250 ml (1 cup)
Warm water 60 ml (1/4 cup)
Gist 7 gr
Melk 3 el
Zout 2 tl
Suiker 2 el
Bakpoeder 1 tl
Olie 2 el
Knoflook 6 tenen
Boter, gesmolten 3 el

Bereidingswijze:

Doe de gist en de suiker samen met het warme water in een kommetje en laat het zo’n 5 – 10 minuten staan of totdat het mengsel begint te schuimen. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg het gistmengsel, de melk, yoghurt, olie en de helft van de gehakte knoflook toe. Kneed dit zo’n 8 – 10 minuten met de hand op een met bloem bestoven werkplek totdat het een zacht, elastisch deeg is. Als je een mixer gebruikt neem je het deegmes en mix je het zo’n 2 – 3 minuten. Voeg zo nodig een paar extra eetlepels warm water toe. Plaats de deegbal in een licht met olie ingevette kom en laat de deegbal even rond gaan zodat hij rondom ingevet is. Dek het af met plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rijzen. Kneed het deeg nog even door en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

Verwarm de oven met daarin een pizzasteen op de hoogste stand. Neem een bolletje deeg en rol het op een bebloemd oppervlak uit tot een ovaal plat brood. Bestrijk het brood met de gesmolten boter en sprenkel wat fijngehakte knoflook erover. Plaats het brood op je steen en bak ongeveer 4 – 5 minuten of totdat het brood goudbruin en wat opgebold is. De duur van het afbakken is per oven verschillend. Sommige zijn al binnen 2 – 4 minuten klaar. Dus kijk even hoe het bij jouw oven gaat en hou het in de gaten. Herhaal met de rest van het deeg.

Opmerking:
Je kan ook nog verse koriander over de broodjes strooien voor het afbakken. De broodjes zijn ook prima in te vriezen. Dan hoef je ze niet alle 8 in 1 keer op te eten!!