Muffins

Ingredienten:

Bloem 300 gr
Suiker 120 gr
Boter, gesmolten 120 gr
Bakpoeder 2 tl
Melk 250 ml
Eieren 2 st
Zout snufje
Vanille Extract 2 tl

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Doe de eieren en de suiker bij elkaar en klop deze luchtig. In een andere kom meng je de boter, de melk en vanille-extract door elkaar. In weer een andere kom zeef je de bloem en de bakpoeder. Voeg afwisselend de melk en de bloem aan het eimengsel toe. voeg als laatste eventuele garnering of smaakmakers toe.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Met muffins is het altijd leuk om bovenop iets van de ingrediënten terug te zien, ze worden verder namelijk niet gedecoreerd. Bijvoorbeeld een paar bosbessen als je een blue berry muffin maakt.

Bak de muffins gaar in 20 minuten op 200 graden.

Enkele Variaties:

Apple cinnamon muffins

Maak een basisrecept. Schil twee (Elstar) appels en verwijder het klokhuis. Rasp één appel. Snijd de andere appel in kleine stukjes. Bestrooi de appels met vanillesuiker en kaneel. Voeg toe aan het beslag, maar houd wat stukjes appel achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat appel stukjes over de muffins gestrooid voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Apple pecan muffins

Maak een basisrecept. Schil twee (Elstar) appels en verwijder het klokhuis. Rasp één appel. Snijd de andere appel in kleine stukjes. Bestrooi de appels met vanillesuiker en kaneel. Voeg de appel en 100 gram pecan noten toe aan het beslag, maar houd wat stukjes appel en pecan noten achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat appel stukjes en pecannoten over de muffins gestrooid voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Speculaas muffins

Maak een basisrecept. Voeg 4 tl speculaaskruiden aan de droge ingrediënten toe. Voeg 60 gram schuddebuikjes en 50 gram gehakte amandelen toe aan het beslag.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat schuddebuiken en wat geschaafde amandelen op de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Cashew bananen muffins

Maak een basisrecept maar gebruik bruine basterdsuiker ipv gewone suiker. Snijd een banaan in kleine stukjes. Rooster 125 gram cashewnoten. Voeg de bananen met de cashewnoten toe aan het beslag, maar houd wat cashewnoten achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat cashewnoten over de muffins gestrooid voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Chocolate chip muffins

Maak een basisrecept. Voeg 150 gram pure chcolade chips toe aan het beslag, maar houd wat chocolat chips achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Strooi de laatste 5 minuten wat chocolat chips over de muffins.

Frambozen chocolate chip muffins

Maak een basisrecept. Voeg 70 gram bevroren frambozen en 50 gram witte chcolade chips toe aan het beslag, maar houd wat chocolat chips achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Strooi de laatste 5 minuten wat chocolat chips over de muffins.

Hawaii muffins

Maak een basisrecept. Snijd 4 ananas schijven in kleine stukjes. Voeg de ananas en 3 el geraspte kokos toe aan het beslag, maar houd wat ananas achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat ananas stukjes en kokos over de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Bounty muffins

Maak een basisrecept. Snijd 3 bounty’s in kleine stukjes. Voeg de bounty en 3 el geraspte kokos toe aan het beslag, maar houd wat bounty achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Strooi de laatste 5 minuten wat bounty stukjes en kokos over de muffins.

Carrot cake muffins

Maak een basisrecept. Voeg 150 gram geraspte wortel, 50 gram gehakte walnoot en 50 gram rozijnen toe aan het beslag, maar houd wat achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat wortel, walnoten en rozijnen over de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Kruidkoek muffins

Maak een basisrecept met bruine basterdsuiker i.p.v. Kristalsuiker. Voeg 2 el koekkruiden toe aan de droge ingredienten. Smelt 5 el stroop in 20 seconden in de magnetron en voeg toe aan het beslag.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat grove kandijsuiker over de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Triple chocolat muffins

Maak een basisrecept en voeg een el cacao poeder toe aan de droge ingredienten. Hak 75 gram pure chocolade en 75 gram melk chocolade in stukjes en voeg toe aan het beslag. Maar houd wat van de chocolade achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Strooi de laatste 5 minuten wat van de chocolade stukjes over de muffins.

Fudge muffins

Maak een basisrecept. Snijd 100 gram zachte caramel in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag, maar houd wat achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat caramelstukjes over de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Chocolat fudgy muffins

Maak een basisrecept en voeg 2 el cacao poeder toe aan de droge ingrediënten.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Duw een blokje pure chocolade in het midden van het beslag.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Strooi de laatste 5 minuten wat witte chocolat chips over de muffins.

Blueberry muffins

Maak een basisrecept en voeg wat blauwe foodcoloring toe aan de natte ingredienten. Voeg 150 gram blueberries toe aan het beslag, maar houd wat achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat blueberries over de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Red velvet muffins

Maak een basisrecept maar gebruik karnemelk ipv gewone melk en voeg wat rode foodcoloring toe aan de natte ingrediënten. Voeg 2 el cacao poeder toe aan de droge ingrediënten.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Strooi de laatste 5 minuten wat witte chocolat chips over de muffins.

Kaas muffins

Maak een basisrecept maar vervang de helft van de melk door yoghurt. En voeg een snufje zout en verse peper toe. Doe bij de natte ingrediënten ook 150 gram geraspte belegen kaas. Houd een beetje achter voor de garnering.

Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Strooi wat geraspte kaas en paprikapoeder over de muffins voordat ze de oven in gaan.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 graden.

Je kan evt ook nog knoflookpoeder, uitgebakken spek en/of gebakken uitjes toevoegen.