Bal Gehakt

Ingredienten:

Gehakt h.o.h. 500 gr
Paneermeel 50 gr
Ei 1 st
Zout 3 gr

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten goed door elkaar en druk het mengsel stevig aan.  Draai ballen zonder breuklijnen. Laat de rauwe ballen 30 minuten opstijven in de koelkast.
Braad de ballen aan in ca. 10 minuten in een pan met boter. Gaar ze rustig door ze volledig onder water te zetten met 1 à 2 rundvleesbouillonblokjes (wordt jus) in een passende pan.
Als de ballen stevig aanvoelen zijn ze gaar (na ca. 20 min, kerntemperatuurmeter: 72°c).
Serveer de ballen op een kadetje als lunch of als vlees lekker bij de avondmaaltijd.

 

Opmerking:

Voor een oosters tintje voeg je Ketjap manis, Gebakken uitjes en knoflook toe. Serveer met pindasaus.

Voor Italiaanse ballen voeg je gesneden zon- gedroogde tomaten, tijm, salie en knoflook toe. Braad ze kort en gaar ze in een bouillon van 1 blik gepelde tomaten, /2 blik water en 1 bouillonblokje.