Groentensoep

Ingredienten:

Soeppakket (bestaat uit soepvlees, soepbot en soepgroenten) 1 pakket
Gehakt h.o.h. 250 gr
Kruidenbuiltje 1 zakje
Vermicelli 2 strengen
Bouillon blokjes Naar Smaak
Zout Naar Smaak
Peper Naar Smaak

Bereidingswijze:

Zaterdags
Doe het gehakt in een mengkom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Draai van het gehakt kleine soepballetjes. Vul de soeppan voor 3/4 deel met water. Doe de het soepvlees en het soepbot erin en zet hem op een hoog vuur. Als het water bijna wil gaan koken zet je hem laag (hij mag absoluut niet koken). Gebruik een schuimspaan om alle schuim (gestold eiwit) die bovenkomt drijven van het water af te scheppen. Dit dient secuur te gebeuren. Als er geen schuim meer bovenkomt doe dan de soepgroenten en het kruidenbuiltje erbij. Laat dit minimaal een uur of 4 op een laag vuurtje trekken Tot het soepvlees door en door gaar is. Daarna kan je de soep uitzetten en met de deksel eraf laten afkoelen.

Zondags
Haal het soepbot en het kruidenbuiltje uit de soep. Zet de soep op een grote pit. Als de soep bijna wil gaan koken zet je hem laag (hij mag absoluut niet koken). Doe voorzichtig de gehaktballetjes in de soep en roer af en toe voorzichtig met een houten lepel tot de soepballetjes allemaal drijven. Voeg de vermicelli toe en roer dit met een houten lepel goed door. Blijf regelmatig roeren tot de vermicelli gaar is. Breng de soep dan op smaak met bouillonblokjes, peper en zout.

Opmerking:

Groentensoep zoals mijn moeder hem altijd maakte.