Sambal Henk

Ingredienten:

Sambal Oelek 1600 gr
Uien, gesnipperd 250 gr
Kimirienoten 10 st
Bruine basterdsuiker 6 el
Ketjap Manis 6 el
Oestersaus 2 el
Laos 1 kl
Sereh 1 kl
Ve-tsin 1/2 kl
Knoflook 4 tenen
Zonnebloemolie 4 el
Sesamolie 1 el

Bereidingswijze:

Rooster de kimirie in een pan. Hak ze grof. Giet in een wok de olie en laat dit goed warm worden. Zet het vuur laag en doe de knoflook en de ui in de pan. Bak tot het glazig is en voeg de kimirie, laos, sereh en ve-tsin toe. Heel even bakken. Voeg de sambal en de basterdsuiker toe, en bak het 20 minuten onder af en toe roeren. Kruimel er een bouillonblokje doorheen en blus af met de oestersaus en de ketjap.

Opmerking:

Doe de sambal heet in een weckpot en sluit goed af.