Chocolat Chip Cookies

Ingredienten:

Bloem 241 gr
Suiker 198 gr
Bruine basterdsuiker 213 gr
Boter 227 gr
Eieren 100 gr
Havervlokken 248 gr
Vanille extract 2 teaspoons
Bakpoeder 2 teaspoons
Zout 3/4 teaspoon
Chocolat chips 200 gr
Noten, gehakt 150 gr

Bereidingswijze:

Maal in een blender de havervlokken tot een grof meel. Klop de boter met de suiker tot het glad en romig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Daarna de vanille. Voeg haver, bloem zout en bakpoeder toe en meng goed door. Meng voorzichtig de noten en de chocolade door het beslag. Maak kleine bergjes (liefst met een ijslepel van 35 mm) op een bakplaat met bakpapier. Met ongeveer 3 cm ruimte tussen de koekjes.

Bak de koekjes af op 180 gr in ongeveer 12-15 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Opmerking:

Geeft ongeveer 60 koekies.
Voeg cacaopoeder toe voor double chocolat cookies.