Kippensoep

Ingredienten:

Kippensoeppakket (bestaat uit 2 stukken kip en soepgroenten) 1 pakket
Kippensoep 1 zakje
Snijselderij 1 klein bosje
Foelie 2 a 3 st
Vermicelli 2 strengen
Kippenbouillon blokjes Naar Smaak
Zout Naar Smaak
Peper Naar Smaak

Bereidingswijze:

Zaterdags
Pluk de blaadjes van de snijselderij en gooi de stelen weg. Vul de soeppan voor 3/4 deel met water. Doe de kip erin en zet hem op een hoog vuur. Als het water bijna wil gaan koken zet je hem laag (hij mag absoluut niet koken). Gebruik een schuimspaan om alle schuim (gestold eiwit) die bovenkomt drijven van het water af te scheppen. Dit dient secuur te gebeuren. Als er geen schuim meer bovenkomt doe dan de soepgroenten, de foelie en de snijselderij erbij. Laat dit minimaal een uur of 4 op een laag vuurtje trekken Tot de kip door en door gaar is. Daarna kan je de soep uitzetten en met de deksel eraf laten afkoelen.

Zondags
Haal de gare kip uit de soep en pluk deze. Zorg er voor dat je alleen het vlees over houd. Indien mogelijk haal je de foelie uit de soep. Zet de soep op een grote pit en voeg het zakje kippensoep toe, als het koud is of als het kookt (volg de aanwijzingen op de verpakking). Als de soep bijna wil gaan koken zet je hem laag (hij mag absoluut niet koken). Voeg nu het kippenvlees en de vermicelli toe en roer dit met een houten lepel goed door. Blijf regelmatig roeren tot de vermicelli gaar is. Breng de soep dan op smaak met kipbouillonblokjes, peper en zout.

Opmerking:

Kippensoep zoals mijn moeder hem altijd maakte.