Aarbeienkwarktaart

Ingredienten:

Aardbeien in blik 410 gr
Roomboter 150 gr
Maria koekjes 300 gr
Witte basterdsuiker 200 gr
Magere kwark 500 gr
Slagroom 250 ml
Gelatineblaadjes 12 st

Bereidingswijze:
Maal de koekjes fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Stort in een springvorm die met bakpapier bekleed is. Druk goed aan op de bodem en zorg ervoor dat de bodem overal even dik is. Zet ongeveer twee uur in de koeling om hard te laten worden. Zet de gelatineblaadjes in een schaal onder water en laat ongeveer in 10 zacht worden. Ondertussen pureer je de aardbeien in het sap fijn. Breng het aan de kook en neem de pan van het vuur. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer tot alle gelatine is opgelost. Zet de pan in een laag koud water en laat afkoelen tot het mengsel lobbig is. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Als het aardbeienmengsel lobbig is dan meng je de slagroom, de kwark en het aardbeienmengsel snel door elkaar. Stort het snel op de taartbodem en verdeel gelijkmatig. Laat minimaal 2 uur in de koeling opstijven.

Opmerking:
Je kan ook bv tarwe koekjes, bastognekoekjes etc. gebruiken.
Ook kan je een andere fruitsoort gebruiken, bv kersen of mandarijn.