Shoarma

Ingredienten:

Korianderpoeder 2 tl
Komijnpoeder 2 tl
Kruidnagelpoeder 1 tl
Paprikapoeder 2 tl
Cayennepeper 1 tl
Geelwortel 1 tl
Kaneelpoeder 1 tl
Uienpoeder 1 tl
Knoflookpoeder 1 tl
Zwarte peper 1 tl
Gemberpoeder (Djahé) 1/2 tl
Kardemom gemalen 1/2 tl
Nootmuskaat gemalen 1/2 tl
Zout 2 tl

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar en stop in een potje.

Opmerking:
Gebruik de kruidenmix bv in een marinade. Per 1 kg vlees;
Meng 4 el shoarmakruiden met 4 el olie, 3 el citroensap, 2 tenen geperste knoflook en 2 el griekse yoghurt.
Laat de marinade minimaal 2 uur intrekken. Rooster het vlees aan een pen op de bbq onder indirect vuur.