Chinese Hot Oil

Ingredienten:

Arachide olie 1 1/2 cup
Chili, gedroogd & gecrushed 3/4 cup
sesamzaad 2 tbsp
Knoflook, geperst 4 tenen
Zout 1 tsp
Chinese peppercorn 2 tbsp
Sesamolie 3 el

Bereidingswijze:
Meng de chili, knoflook, sesamzaadjes en het zout met elkaar en doe dit in een hittebestendige schaal.
Zet de arachide olie in een pannetje op het vuur en voeg de peppercorns toe. Breng de olie tot ongeveer 125 ºC.
Haal de peppercorn uit de olie en zorg ervoor dat de olie de juiste temperatuur heeft.
Steek een bamboe eetstokje in de olie, als deze na 1 seconden begint te bubbelen is de olie goed.
Schenk de olie beetje bij beetje op het chili mengsel en blijf continue goed roeren tot het mengsel niet meer bubbelt.
Laat het mengsel helemaal afkoelen en roer daarna de sesamolie door het mengsel.
Laat de olie een dag intrekken voor je hem gebruikt. Hij is dan het lekkerst.

Opmerking:
Je kunt de olie gebruiken om gerechten mee te bereiden.
Maar hij is ook heel erg lekker om als condiment op gerechten te doen.