Rijstpannekoekjes

Ingredienten:















Zoete gehakte ui 2 el
Walnotenolie 1 tl
Boter 2 tl
Eieren 2 st.
Eidooiers 2 st.
Melk 8 el
Bloem 8 el
Bakpoeder 1 tl
Gekookte rijst 12 el
Pijpui 4 el
Gehakte Peterselie 2 el
Geperste Knoflook 1 teen
Zout en Peper Naar Smaak
Tabasco Naar Smaak

Bereidingswijze:

Bak de ui met de knoflook in de olie en de boter tot
het mengsel lichtgekleurd is. Klop de eieren met de dooiers
en de melk los in een schaaltje. Zeef de bloem, het bakpoeder en
het zout in een kom en voeg het eimengsel toe. Klop het met een
garde tot een glad beslag. Voeg nu de rijst, gebakken ui, pijpui,
peterselie, peper en tabasco toe. Kwast een koekepan in met een beetje
zonnebloemolie, en bak de met de hand gevormde pannekoekjes ongeveer
2 minuten aan beide kanten. Tot ze mooi goudbruin zijn. Draai de temparatuur
iets terug en bak ze nog 4 minuten tot ze goed gaar zijn.
Eet de pannekoekjes i.p.v. rijst of aardappelen.

Opmerking:

Je kan ook Tarly i.p.v. rijst gebruiken. Is ook erg lekker.