Atjar Tjampoer

Ingredienten:

Witte kool 500 gr
Wortel 100 gr
Rode paprika 50 gr
Azijn 400 ml
Water 200 ml
Suiker 150 gr
Kurkuma 2 tl

Bereidingswijze:
Snijd de witte kool héél dun. Kant en klare gesneden witte kool is hiervoor niet geschikt.
Schrap de worteltjes schoon en snijd deze en julienne. Snijd de paprika net als de kool héél dun.
Doe de azijn, het water, de suiker en de kurkuma in een pan en breng het geheel aan de kook.
Voeg de groenten toe en laat deze 1 minuut koken. Giet daarna de groenten af maar bewaar het vocht.
Laat het vocht 10 minuten afkoelen en doe daarna de groenten weer bij het vocht en meng goed door.
Doe de Atjar in potten en sluit af. Laat dan volledig afkoelen.

Opmerking:
In een gesloten pot is de Atjar lang houdbaar in de koeling.
Als je geen weckpotten hebt gebruik dan lege jampotten o.i.d.
Zet deze potten en deksels 10 minuten in een oven op 150 °C.
Laat in de oven staan tot je ze gaat vullen.