Chocolat Chip Cookies

Ingredienten:

Zeeuwse bloem 200 gr
Suiker 68 gr
Lichtbruine basterdsuiker 135 gr
Boter 110 gr
Eieren 1 st
Vanille extract 5 ml
Backingsoda 1 tsp
Chocolat chips 100 gr

Bereidingswijze:

Klop de boter met de suiker tot het glad en romig is. Voeg het ei toe. Daarna de vanille. Voeg bloem en backingsoda toe en meng goed door. Meng de chocolade door het beslag. Maak kleine bergjes (liefst met een ijslepel van 35 mm) op een bakplaat met bakpapier. Met ongeveer 3 cm ruimte tussen de koekjes.

Bak de koekjes af op 190 gr in ongeveer 9-12 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat even afkoelen.
Leg ze daarna op een rooster om ze verder te laten afkoelen

Opmerking:

Geeft ongeveer 24 koekjes.
Voeg cacaopoeder toe voor double chocolat cookies.
Ook lekker met witte chocola chips.
Voeg evt 100 gr stukjes hazelnoot toe.