Flammkuchen

Ingredienten:

Bloem 500 gr
Water, lauwwarm 280 ml
Gist 4 gr
Zout 10 gr
Olijfolie 3 el

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg minimaal 10 minuten door. Maak een bal van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats 1½-2 uur rijzen.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen, voor op 250 ⁰C.

Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk op een licht bebloemd werkblad tot een ovale lap van niet veel dikker dan 2 tot 3 millimeter. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrijk de deegbodems dun met crème fraiche en beleg ze met een vulling naar keuze. Schuif de flammkuchen met bakpapier en al op de hete pizzasteen (of op een hete voorverwarmde bakplaat) en bak ze in 10 tot 15 minuten knapperig. Serveer ze direct.

Opmerking:
De originele versie is belegd met crème fraîche, ui en spek.
Maar ook een versie met ham, paprika, ui en kaas is heerlijk. Varieer naar eigen smaak.