Kip in Kruidenroomsaus

Ingredienten:

Kipfilet 500 gr
Boter 20 gr
Kruidenboter 20 gr
Bloem 100 gr
Bouillon 250 ml
Melk 250 ml
Augurk zoet/zuur 20 gr
Groene paprika 20 gr
Champigmons gekookt 20 gr
Ui 20 gr
Room Scheutje
Provencaalse kruiden Halve el
Zout en peper Naar smaak

Bereidingswijze:

Doe de boter in een pan met dikke bodem. Smelt deze zonder te laten verkleuren.
Voeg bloem toe tot een droge bal ontstaat (roux). Gaar deze even door.
Voeg de (koude) bouillon en de melk toe en breng dit aan de kook.
Breng de saus op smaak met zout, peper. Snipper de ui, paprika, champignons en de augurk erg fijn.
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Doe de kruidenboter in een koekepan en fruit hierin de kipreepjes.
Fruit de gesnipperde groenten even mee. Blus af met de roomsaus.
Giet een scheutje room erbij en roer de massa goed door.

Opmerking:

Serveren met stokbrood en kruidenboter