Nasi Goreng

Ingredienten:

Rijst 500 gr
Kipfilet 2 st
Uien 3 st
Prei 1 st
Ham (plakken) 100 gr
Eieren 3 st
Knoflook 4 tenen
Sambal, Ketjap en Gemalen Komijn Naar Smaak
Zout en Peper Naar Smaak

Bereidingswijze:
Kook de rijst af in ruim water met zout en laat afkoelen in een vergiet.
Snijd de kip in blokjes en doe ze in een schaaltje. Giet hierover
een scheutje ketjap, wat sambal, komijn, , 1 teen geperste knoflook
zout en peper. Meng dit goed en laat ongeveer 2 uur intrekken.

Snipper intussen de uien en snijd de prei over de lengte in vieren.
Was hem goed en snijd er daarna dunne reepjes van (overdwars).
Breek de eieren in een kom en doe er een klein scheutje melk, zout en peper bij.
Sla de eieren los en bak ze in een koekepan tot een pannekoek
zonder ze erg bruin bruin te laten worden. Laat de eieren afkoelen
en snijd ze daarna in kleine reepjes. Snijd ook de ham in kleine reepjes.

Zet een wok op met een laagje olie. Doe de kip in de pan en voeg zout, peper
sambal, komijn en de rest van de tenen uitgeperste knoflook.
Fruit hierin de kip tot hij gaar is. Doe de uien en de helft van de prei erdoor
en fruit dit nog even door. Zet dan het gas zachter en laat de groenten goed
doorsudderen. Doe dan de rijst erbij en bak het geheel goed door. Als laatste
De ei, ham en de rest van de prei doorroeren en even meebakken.

Opmerking:
Serveer de Nasi met Saté, Satésaus, Loempia’s en Kroepoek.