Spekkoek

Ingredienten:

Boter 500 gr
Bloem 250 gr
Witte Basterdsuiker 400 gr
Eieren 10 st
Citroenrasp 2 tl
Koffiemelk 3 el
Anijspoeder 5 a 6 tl
Kaneelpoeder 10 tl
Nootmuskaatpoeder 2 tl
Kruidnagelpoeder 2 tl
Kardemon 2 tl
Vanillesuiker 1 zakje

Bereidingswijze:
De eieren scheiden. In een kom de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig kloppen.
De dooiers erbij en luchtig kloppen. Het moet er wit/romig uitzien. Eiwit stijf op kloppen.
Het botermengsel en eiwit door elkaar mengen. De bloem en het zout erdoor mengen.
Het beslag in twee bakken verdelen. Door één de kruiden mengen. De oven voorverwarmen.
Springvorm 20 cm. doorsnee invetten. De bodem bedekken met bakpapier. Laag voor laag het beslag
aanbrengen. Steeds laag voor laag gaar maken onder de grill (alleen bovenwarmte). Per laag
controleren of het gaar is door er een saté stokje in te prikken. Zodra het begint te kleuren,
uitkijken dat het niet te droog wordt. Het rooster op de onderste plaats in de oven plaatsen.

Opmerking:
Je kan ook een groene spekkoek maken. Hiervoor moet je het blanke deel van het
beslag kleuren met pandan-pasta.