Kokostaart

Ingredienten:

Beslag

Bloem 150 gr
Boter, gesmolten 75 gr
Suiker 200 gr
Eieren 2 st
Melk 1 1/2 dl
bakpoeder 2 tl

Kokoskaramel

Kokos, gemalen 75 gr
Suiker 150 gr
Boter 3 el
Melk 3 el
Bloem 1 el

Bereidingswijze:
Klop de eieren met de suiker tot het mengsel dik en schuimig is. Voeg de gezeefde bakpoeder en bloem toe, afgewisseld met scheutjes melk. Laat de boter smelten (mag niet bruin worden) en weer afkoelen. Roer de nog vloeibare boter door het beslag.

Doe het beslag in de beboterde en met bloem bestoven taartvorm (24cm) en zet deze 30 minuten in de voorverwarmde oven (200° C).

Doe alle ingrediënten voor de kokoskaramel in een pan met dikke bodem. Breng het geheel al roerend aan de kook. Haal de taart na 30 minuten uit de oven en bestrijk hem met het kokosmengsel. laat de taart nog 10 minuten bakken om de kokoslaag te karamelliseren.

Opmerking:
De taart kan worden ingevroren.