Heerlijk Witbrood

Ingredienten:

Bloem 500 gr
Lauw Water 300 ml
Zout 12 gr
Gist 8 gr
Suiker 1 tsp
Zachte boter 20 gr

Bereidingswijze:
Kneed van alle ingredienten een soepel deeg. Laat het afgedekt 60 minuten rijzen.
Vervolgens op een werkblad storten en met de vingers de lucht eruit drukken.
Moet ongeveer 2 cm dik blijven. Rol de lap deeg ter breedte van je bakblik stevig op.
Laat vervolgens afgedekt weer 60 minuten rijzen.
Als de 60 minuten voorbij zijn verwarm de over voor op 220º Celcius.
Bak het brood af in ongeveer 30-40 minuten, tot het goudbruin is.
Laat het brood helemaal afkoelen op een rooster voor je het aansnijdt.

Opmerking:
Je kan er sesamzaadjes en/of pompoenpitten op doen.
Ook kan je het water vervangen door melk, dan krijg je een heerlijk melkbrood.
Deze heeft een iets fijnere smaak dan het waterbrood en blijft iets langer goed.