Pizzadeeg Next Level

Ingredienten Poolish:

Bloem, tipo 00300 gr
Water, kamer temperatuur300 gr
Gist5 gr
Honing5 gr

Ingredienten Deeg:

Bloem, tipo 001250 gr
Water, kamer temperatuur650 gr
Zout40 gr
Poolish

Bereiding Poolish:
Doe het water, de gist en de honing in een bak en los alles goed op. Voeg de bloem toe en meng alles goed door. Laat de poolijs 1 uur ontwikkelen op kamer temperatuur. Doe daarna afgedekt in de koelkast en laat hem 16-24 uur fermenteren.

Bereiding Deeg:
Doe het water in een grote bak en doe de poolish erbij. Roer goed door. Doe de helft van de bloem erbij en roer goed door. Roer het zout er goed door en voeg de rest van de bloem toe. Kneed tot alle bloem is opgenomen. Stort het op de werkbank. Laat het 15 minuten afgedekt rusten. Kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal. Doe in een ingevette bak en laat 30 – 60 minuten rusten. Stort het op een werkbank en portioneer het 230-250 gr. Maak er bolletjes van. Doe een beetje bloem in een deegbak en doe de bollen erin. Doe een beetje bloem op de bollen en dek af.

Laat 2 uur rusten op kamer temperatuur. Doe de bollen in semolina bloem. Maak er een pizza van en bak af op een pizzasteen. Laat deze minimaal 1 uur voorverwarmen op de hoogste stand. Eerst afbakken met alleen saus. Daarna met kaas en ingrediënten.

Opmerking:
Na 24 uur kan je de poolish niet meer gebruiken. Deze is dan te zuur geworden. Overgebleven deeg kan je prima invriezen. Doe dit voor de laatste rijs. dus direct na het opbollen.