Libanees Brood

Ingredienten:

Bloem500 gr
Gist7 gr
Zout10 gr
Suiker20 gr
Water310 gr

Bereiding:
Pak een kom en doe het water, de bloem, de suiker, het zout en de gedroogde gist erin. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen op een plaats waar geen tocht is. Verwarm ondertussen de oven voor (met steen) op 230 graden Celsius. Kneed het deeg vervolgens even kort door. Verdeel in 6 gelijke stukken. En rol ze tot bolletjes. Indien nodig laat de bolletje ongeveer 15-20 minuten rusten. Rol ze daarna uit tot 20 cm cirkels. Bak deze af op de hete pizza steen in ongeveer 6 minuten. Draai halverwege om. Bak de broden één voor één en laat de steen tussendoor weer voldoende heet worden.

Opmerking:

Smeer het brood aan de bovenkant in met een boter/knoflook mengsel.