Bessengelei

Ingredienten:

Gelatineblaadjes 19 st
Water 8 dl
Rode-bessensap 9 dl
Bessenliqeur Scheutje
Suiker 50 gr
Eiwit 50 gr

Bereidingswijze:
Doe de gelatineblaadjes in een bak met koud water en laat weken.
Doe de bessensap met de suiker, de likeur en het eiwit in een pan.
Klop het mengsel los met een garde.
Zet de pan op het vuur.
Verhit het vocht onder voortdurend voorzichtig roeren met een garde tot het kookpunt.
Neem de pan van het vuur en laat het eiwit ong. 10 minuten doorgaren.
Passeer de gelei door een uitgespoelde passeerdoek in een pan.
Verhit het vocht opnieuw tot het bijna kookt.
Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe.
Roer net zolang in het vocht tot de gelatine is opgelost. Giet de gelei in een afruimbak.
Laat de gelei buiten de koelkast afkoelen.

Opmerking:
De gelei is afgedekt in de koeling 2 weken te bewaren.
Ook kan je andere vruchtensappen en liqeuren gebruiken.