Chocolademousse

Ingredienten:

Melk 1 ltr
Gelatinepoeder 20 gr
Slagroom 1 ltr
Suiker 260 gr
Eidooiers Wit: 12 st, Bruin: 8 st
Couverture Wit: 1200 gr, Bruin: 1000 gr

Bereidingswijze:
Klop de dooiers los met wat melk. Los de gelatinepoeder op in wat melk.
Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook. Voeg de couverture
toe en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Dan de gelatine toevoegen
en oplossen in de hete mengsel. Onder voortdurend roeren even door laten koken.
Dan van het vuur af de dooiers toevoegen, goed blijven roeren en meteen daarna
passeren door een zeef. Laat dit afkoelen tot het lobbig begint te worden.
Spatel dan de tot yoghurtdikte opgeklopte room met suiker erdoor. Stort dit in een vorm
en laat het geruime tijd opstijven in de koeling.

Opmerking:
Tijdens de slagroom doorspatelen bij witte mousse wat advocaat en bij
bruine mousse wat koffielikeur toevoegen verhoogd de smaak van de mousse.
Als je de mousse wilt storten moet je de vorm bekleden met plasticfolie.
Anders plakt hij aan de vorm vast.