Indra’s Notentaart

Ingredienten:

Deeg

Bloem 350 gr
Boter 200 gr
Suiker 125 gr
Eieren 1 st
Zout Mespuntje
Citroenrasp Van een halve citroen

Vulling

Noten (Bv hazelnoten, walnoten en pecannoten) 300 gr
Suiker 250 gr
Honing 2 el
Slagroom 2 dl
Kirsch 1 borrelglas
Bloem Om deeg uit te rollen

Bereidingswijze:
Alle ingredienten voor het deeg in een diepe kom snel tot een glad deeg kneden.
Het deeg inpakken in plastic of aluminiumfolie en minstens 30 minuten in de koelkast
laten rusten. In de tussentijd de vulling bereiden. Hak de noten grof.
Breng de suiker en de honing even aan de kook en voeg al roerend de room toe.
Pas wel op. De room gaat borrelen en komt omhoog. Breng de suiker en de room nog
even aan de kook en neem de pan van het vuur af. Voeg de noten en de kirsch toe en
roer alles goed door. Daarna af laten koelen.

Neem 3/4 deel van het deeg en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een
ronde plak van 30 cm doorsnede. Strooi regelmatig bloem over het deeg en de deegroller
om vastplakken te voorkomen. Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in en leg de plak deeg
in de vorm. Ook de kanten stevig aandrukken. Afgekoelde vulling in het deeg scheppen en koel
wegzetten. De rest van het deeg ook op een met bloem bestrooid aanrecht uitrollen en er
repen van ongeveer 2 cm van snijden. Een netwerk over het deeg leggen en de randen goed aandrukken.
De vorm in de voorverwarmde over schuiven. De taart gedurende 30 minuten bakken bij een temperatuur
van 220° C of gas stand 3. De laatste 10 minuten van de baktijd een stuk vetvrij bakpapier over de
taart leggen, anders wordt ze te bruin. Uit de oven halen en in de vorm af laten koelen.

Opmerking:
Uiteraard is elke combinatie van noten ook heerlijk.