Sambal Henk

Ingredienten:

Sambal Oelek 425 gr
Bruine suiker 1 el
Knoflook 1 bol
Ui 1 st
Rode peper 2 st
Tomatenpuree 1 blikje
Olie 4 el
Water 250 ml

Bereidingswijze:
Snipper de ui. Snijd de knoflook en de pepers in kleine stukjes.
Doe de olie in de pan en fruit de knoflook en de pepers goed aan.
Tot ze beginnen te kleuren, laat de knoflook niet aanbranden.
Voeg de ui toe en fruit deze mee tot hij zacht en glazig wordt.
Voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur deze goed.
Doe als laatste de sambal, bruine suiker en het water erbij en
bak alles nog even goed door. Indien te dik voeg nog wat water toe.

Opmerking:
Doe de sambal als die nog heet is in een schoon potje en doe direct de deksel erop.
Is behoorlijk lang te bewaren. Indien geopend in de koelkast bewaren.