Roerbakken á la Henk

Ingredienten:

Kipfilet 2 st
Uien 1 a 2 st
Paprika 1 st
Komkommer 1/2 st
Prei (kleintje) 1 st
Taugéh 100 gr
Champignons 1 bakje
Sperzieboontjes 100 gr
Bouillon blokje 2 st
Zout en Peper Naar Smaak
Ketjap, knoflookpoeder, en sambal Naar Smaak

Bereidingswijze:
Maak de kipfilet schoon, verwijder de pees en snijd de kip in kleine stukjes.
Marineer de kip met de ketjap, peper, zout, knoflookpoeder en de sambal.
Laat dit een uurtje of wat intrekken. Reng de bonen heel erg goed en halveer deze.
Kook ze beetgaar in water met een weinig zout. Als ze beetgaar zijn de bonen een paar
keer laten schrikken met koud water. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes.
Snijd de komkommer in vieren en snijd er redelijk dikke partjes van. Doe hetzelfde met
de prei en de ui. Snijd de champignons in plakken.

Zet een wok op het vuur en doe er een behoorlijke laag olie in. Als deze goed heet is roerbak de
kip dan tot hij bijna gaar is. Voeg de champignons toe en bak ook deze goed gaar. Voeg daarna de
paprika, ui en prei toe en roerbak alles totdat de paprika beetgaar is. Voeg dan de komkommer,
Taugéh en de boontjes toe en bak nog even mee. Zet de wok laag. Maak in het midden een kuiltje tot
op de bodem. Giet hier een kopje water in en doe er een bouillonblokje bij. Los deze op en roer
alles nog eens goed door.

Opmerking:
Je kunt natuurlijk met diverse groenten experimenteren.
Serveer het roerbakgerecht met (noten)rijst en/of aardappelpuree.