Aardbeienwijn

Ingredienten:

Aardbeien 4 kg
Suiker 3 kg
Citroenzuur 1 el
Tannine 1 tl
Gist Genoeg voor 10 ltr wijn
Water 10 ltr

Bereidingswijze:
Maak de aardbeien fijn. Giet er 5 liter heet (niet kokend) water overheen
en laat dit mengsel 1 dag staan. Zeef dit mengsel na 1 dag over in de
gistingsfles. Giet de overige 5 liter koud water over de pulp heen en
roer dit even goed door. Zeef ook dit mengsel in de gistingsfles.
Doe de suiker erbij en roer goed tot alle suiker is opgelost.
Los nu alle overige ingredienten behalve de gist in het mensel op.
Voeg als laatste de gist toe en doe het waterslot op de fles.
Zorg ervoor dat de fles goed vol is om oxydatie te voorkomen.
Als de wijn is uitgegist hevel hem dan over. Doe dit nog enkele malen.
Daarna bottelen en nog enkele maanden in de fles laten rijpen.

Opmerking:
Hoe langer men de wijn in de fles laat rijpen hoe beter hij word.